Storgatan 32, Ängelholm

tel: 0431 - 109 80

Cityhälsan i Ängelholm

Vår klinik ligger vid Stortorget i centrala Ängelholm. Hos oss kan du få hjälp med alla typer av besvär, relaterade till öron, näsa och hals. Från tinnitus och yrsel till allergi och nästäppa. Vi erbjuder även olika typer av vaccinationer, t ex inför resan eller influensatider.

Mer information

     Snabblänkar

 

 

 

 

 

Orsaker till öronvärk

 

Den vanligaste orsaken till värk i örat är någon form av infektion (öroninflammation eller hörselgångsinfektion)eller att något trycker mot trumhinnan (t.ex en inkilad vaxpropp).

Men ibland finns orsaken till värken i örat någonstans utanför örat som t.ex vid Käkledsdysfunktion. Käkledens bakvägg gränsar till inre delen av hörselgången och värk i käkleden kan därför upplevas som värk i örat.

Ofta beror oklar öronvärk på nackproblem. Ömmande inflammerade djupa nackmuskeler fäster i skallbenet bakom och djupt under hörselgången med en värkutstrålning som upplevs djupt inne i örat. Smärtutstrålning från en infekterad halsmandel/halsböld kan upplevas upp i örat. Sedan finns mer ovanliga orsaker till värk som kronisk otit, mellanörecholesteatom och tumör i hörselgången.

 

Copyright ® 2012 Cityhalsan.com