Storgatan 32, Ängelholm

tel: 0431 - 109 80

Cityhälsan

Vår klinik ligger vid Stortorget i centrala Ängelholm. Hos oss kan du få hjälp med alla typer av besvär, relaterade till öron, näsa och hals. Från tinnitus och yrsel till allergi och nästäppa. Vi erbjuder även olika typer av vaccinationer, t ex inför resan eller influensatider. Kliniken har varit till Ängelholmbornas tjänst i över 20 år och drivs idag av Dr. Inga Malcus.

Mer information

    Snabblänkar

 

 

 

 

Ont i halsen

 

 

Förkylning: Man kan få ont i halsen av många olika anledningar. Den kanske vanligaste orsaken är förkylning, som också är en av våra vanligaste sjukdomar. Det drabbar de flesta människor ett par gånger om året. Förkylning är en smittsam virussjukdom som drabbar de övre luftvägarna, främst näsan och svalget. Halsont är ett vanligt förkylningssymtom. Ofta uppträder halsont i kombination med snuva och hosta. I 90 procent av fallen orsakas halsont av virus och då finns ingen behandling som botar. Däremot lindras halsont lätt och effektivt med smärtstillande, lokalt bedövande halstabletter. Man kan minska risken att smitta andra eller att bli smittad själv genom att undvika att ta i hand eller ha annan kroppskontakt. Det är även bra att tvätta händerna ofta, gärna använda handsprit. Om man är förkyld själv är det bra att ta för vana att hosta och nysa i armbågsvecket. Om man behöver träffas är det bättre att vara utomhus eftersom smittan sprids lättare i inomhusmiljöer.

 

Halsfluss: Typiska symtom på halsfluss är att man får riktigt ont i halsen och svårt att svälja på grund av smärtan och svullnaden i svalget. I halsen ser man vita beläggningar på halsmandlarna. Bakterieorsakad halsfluss beror oftast på en infektion med grupp-A-streptokocker. Man får då ofta hög feber och de typiska symtomen på halsfluss dyker oftast upp snabbt och är kraftigare.

 

Copyright ® 2012 Cityhälsan ÖNH